×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Americká , Pro gurmány , Smažení ,

Hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou

Co budu potřebovat

1 balení hovězích hamburgeru AQ
1 lžíce slunečnicového oleje + na potření Nyní v akci
2 housky na burger
ledový salát
1–2 masitá rajčata, na kolečka Nyní v akci
2 nakládané okurky, na plátky
mexická salsa AQ
1 červená cibule, nakrájená na kolečka
Na domácí tatarku:
150 ml majonézy Nyní v akci
3 lžíce hustého bílého jogurtu Nyní v akci
1 lžíce najemno nasekané šalotky
1 lžíce nasekané cibulové natě
1–2 nakládané okurky, najemno
worcesterská omáčka
sůl a pepř na dochucení

Jak na to?

Připravte si doma pravý americký hamburger z mletého hovězího masa. K tomu nesmí chybět samozřejmě omáčka, a proto vám přinášíme recept i na přípravu domácí tatarky.

Nejprve si připravte domácí tatarku:
1) V míse smíchejte majonézu s jogurtem.
2) Vmíchejte nakrájenou šalotku, cibuli a okurky a pořádně promíchejte.
3) Dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promíchejte a dejte do lednice.

A jděte na burgery:
4) Burgery opečte z obou stran na oleji.
5) Housky rozřízněte a řezné plochy potřete olejem.
6) Pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem a minutu opékejte pod rozpáleným grilem v troubě.

Pak začněte vrstvit:
7) Na spodní díl rozříznuté housky dejte pár dobře omytých a osušených listu ledového salátu, na něj dvě velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět tatarku a navrch mexickou salsu.
8) Těsně pod horní díl housky patří ještě pár koleček červené cibule. Přiklopte a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Hovězí hamburgery můžete připravit i na venkovním grilu anebo je upéct v troubě a podávat s bramborovou kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj