×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Guláš z hlívy ústřičné
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Guláš z hlívy ústřičné

Co budu potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
špetka mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky Nyní v akci
½ lžičky pálivé papriky Nyní v akci
sůl, pepř
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku, drcené
750 ml – 1 l zeleninového vývaru
2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté Nyní v akci
100 ml vody Nyní v akci
snítka rozmarýnu

Jak na to?

V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj