×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s guacamole a pošírovaným vejcem
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Mexická , Pro gurmány , Něco lehkého , Pošírování ,

Salát s guacamole a pošírovaným vejcem

Co budu potřebovat

4 větvičky cherry rajčat Nyní v akci
sůl
olivový olej Nyní v akci
1 rajče Nyní v akci
3 avokáda Nyní v akci
1 limeta
hrst čerstvých koriandrových lístků
1 červená cibule
1 červená chilli paprička
směs rukoly a polníčku
4 vejce
klíčky

Jak na to?

Zkuste trochu netradiční salát s guacamole a pošírovaným vejcem. Není to nic těžkého.

1) Cherry rajčata na větvičce omyjte, osušte, vyskládejte na plech, osolte, pokapejte olejem a dejte na 15 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

2) Rajče omyjte a pokrájejte na malé kostičky.

3) Avokáda přepulte, vyndejte semena a dužinu vydlabejte, rozmačkejte vidličkou.

4) Dužinu smíchejte s rajčetem, limetovou šťávou, koriandrem, cibulí a papričkou a promíchejte do guacamole.

5) Rukolu a polníček rozdělte na 4 talíře, navrch dejte vždy část guacamole, vedle pečená rajčata.

6) Navrch posaďte vždy jedno pošírované vejce a posypte klíčky.

Tip do kuchyně

 

Nezapomeňte avokádo řádně pokapat limetkovou nebo citronovou šťávou, jinak vám zhnědne.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj