×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaný hermelín se slaninou
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Piknik , Grilování ,

Grilovaný hermelín se slaninou

Co budu potřebovat

4 hermelíny Nyní v akci
16–18 tenkých dlouhých plátků snídaňové slaniny Nyní v akci
4 větší snítky rozmarýnu (tak dlouhé, aby propíchly sýr skrz naskrz)
Na ořechové pesto:
25 g vlašských ořechů, nasucho opražených, nasekaných
malý svazek hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku, rozmělněný
olivový olej Nyní v akci
sůl
trocha citronové šťávy Nyní v akci

Jak na to?

Chystáte-li grilování, určitě nezapomeňte na grilovaný hermelín.

Nejprve si připravte ořechové pesto:
1) Ořechy, česnek i petržel nasekejte nahrubo, poté vložte do hmoždíře a rozdrťte. Pokud nemáte k dispozici hmoždíř, pokuste se ingredience co nejjemněji nasekat.

2) Dále do směsi za stálého promíchávání přilévejte olivový olej. Výsledkem by měla být snadno roztíratelná hmota. Dochuťte solí a citronovou šťávou.

3) Hermelíny rozkrojte horizontálně na dvě půlky, přičemž spodní část nejprve pomažte pestem, a poté opět přiklopte vrchní částí.

4) Hermelíny následně zabalte každý do minimálně čtyř plátků slaniny tak, aby byly celé zakryté, a protkněte snítkou rozmarýnu.

5) Zabalené hermelíny grilujte z obou stran.

 

Tip do kuchyně

 

Aby vám hermelín držel zabalený ve slanině a pod vlivem tepla nevytékal, můžete slaninu k hermelínu připíchnout párátkem. Případně lze obalený hermelín zabalit ještě do obalu, čímž sice zamezíte vytečení sýra z obalu, ale přijdete o křupavou slaninu na povrchu.

Prázdniny v jednom kole 
Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj