×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilované kuře
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Grilování ,

Grilované kuře

Co budu potřebovat

1 celé kuře o váze 1350–1800 g
60 ml kokosového mléka
2 lžíce červené kari pasty
1 lžička tmavého cukru
sůl
mletý pepř

Jak na to?

Potřebujete nakrmit celou rodinu a nestrávit spoustu času přípravou jednotlivých porcí? Pak je tento recept na grilované kuře právě pro vás. Tím, že kuře zůstane v podstatě vcelku po celou dobu přípravy, ušetří vám čas a také manipulaci při grilování.

1) Nejprve omyjte a osušte kuře. Poté jej položte na pracovní plochu prsy dolu. Přestřihněte kuře podél páteře nůžkami na drůbež, a poté jej obraťte a přitlačte dlaněmi k pracovní ploše tak, aby se zploštilo. Je důležité, aby kuře drželo stále pohromadě.

2) Připravte si marinádu. Smíchejte kokosové mléko s kari pastou a cukrem, a poté vzniklou marinádou potřete celé kuře. Marinované kuře nechte odpočívat 15 minut v pokojové teplotě.

3) Ještě předtím než začnete grilovat, osolte a opepřete marinované kuře. Vložte kuře na gril kůží dolu a přikryjte jej alobalem. Takto grilujte přibližně 10 minut, poté kuře obraťte, opět přikryjte alobalem a grilujte přibližně dalších 20 minut, dokud nebude kuře hotové. Poté nechte kuře na několik minut odpočinout. Po odpočinutí můžete grilované kuře podávat.

Při servírování se vám budou opět hodit nůžky na drůbež, kterými rozdělíte kuře na jednotlivé porce. Výhodou grilování celého kuřete je, že si při výběru porce přijde každý na své.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj