×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilované artyčoky s kořeněným aïoli
90 minut , Střední náročnost , Grilování ,

Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

Co budu potřebovat

2 velké artyčoky
Na marinádu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 lžičky balzamikového octa
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sušeného oregana
2 stroužky česneku, drcené
Na aïoli
200 g majonézy Nyní v akci
omáčka sweet chilli či podobná ostrá

Jak na to?

Artyčoky svisle rozpulte tak, aby lístky držely v obou polovinách na stonku. Ponořte je do vařící vody a vařte 40 minut. Vyndejte, nechte okapat a lžičkou vydlabejte vláknitou část okolo srdíčka, – to zanechte uvnitř.
Zatímco se artyčoky vaří, připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a důkladně je promíchejte.
Rozehřejte gril v troubě na 180°C. Do vydlabaných artyčoků nalijte marinádu a postavte je na pekáč vyložený pečicím papírem řezem nahoru. Grilujte 15 minut, až artyčok zezlátne.
Na aïoli vmíchejte do majonézy chilli omáčku podle chuti.
Z grilovaných artyčoků odtrhávejte postupně lístky a jejich vnitřní konce namáčejte do aïoli.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj