×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná zelenina s křupavým toastem
20 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Italská , Zelenina , Něco lehkého , Grilování ,

Grilovaná zelenina s křupavým toastem

Co budu potřebovat

1 velký lilek
sůl, různobarevný pepř
2 cukety
olivový olej na potření Nyní v akci
4 ciabatty, horizontálně rozříznuté
8 velkých sušených rajčat, naložených v oleji Nyní v akci
500 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

Připravte si na grilu svěží předkrm, jako je grilovaná zelenina s křupavým toustem.

1) Lilek po delší straně nakrájejte na tenké plátky, rozložte je na prkénko a z obou stran osolte. Nechte 10 minut vypotit.

2) Cukety rovněž nakrájejte na plátky, osolte, a pak veškerou zeleninu potřete olivovým olejem a z obou stran ogrilujte.

3) Ciabatty rozřízněte, potřete olejem a opečte dokřupava.

4) Pak na všechny půlky rozdělte zeleninu, přidejte po jednom sušeném rajčeti a větším kousku mozzarelly. Opepřete a podávejte.

Tip do kuchyně

 

Dnešní odrůdy lilku již nebývají hořké, proto není nutné je nechat vypotit. Záleží ale na vás.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj