×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná ryba s domácími chipsy
30 minut , Příloha , Střední náročnost , Grilování ,

Grilovaná ryba s domácími chipsy

Co budu potřebovat

400 g velkých brambor Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
hrst černých oliv Nyní v akci
rajče Nyní v akci
4 porce filetů z mořského vlka
6 lžic olivového oleje Nyní v akci
2 snítky rozmarýnu
olivový olej Nyní v akci
rukola
citronová šťáva
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem (pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme). Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu.

Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou.

Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj