Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná křidélka bohyně Artemis
Albert logoAlbert logo
Grilovaná křidélka bohyně Artemis

Grilovaná křidélka bohyně Artemis

Bohyně Artemis prý byla tak krásná, že se do ní zamiloval každý bůh. Křidélka bohyně lovu si zamilujete zase vy.
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Česnek 8 strouž.
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Oregano sušené 2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kardamom mletý 3/4 člž
  • Pepř
  • Kuřecí křídla 1 kg
  • Sůl
  • Muškátový květ mletý 1/2 člž
  • Lilek 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Jogurt řecký 300 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Olej olivový 50 ml
  • Kopr 1,3 hrs.
  • Česnek sušený 1 člž
  • Citron 2 ks
  • Pita chléb 6 ks
  • Olivy černé 250 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Oregano sušené 2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kardamom mletý 3/4 člž
  • Pepř
  • Kuřecí křídla 1 kg
  • Sůl
  • Muškátový květ mletý 1/2 člž
  • Lilek 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Jogurt řecký 300 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Olej olivový 50 ml

Příprava

1
V míse promíchejte olej, rozmělněný česnek, oregano, sladkou papriku, kardamom, muškátový květ, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křídla, kolečka cibule a promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
2
Třicet minut před grilováním nechte nasolený, na 0,5 cm silná kolečka pokrájený lilek pustit vodu. Papriky zbavené jádřince rozkrájejte na větší kusy a nechte stranou.
3
Na rozehřátém grilu pečte křidélka 10 minut, otočte a dalších 10 minut dopečte. Občas přetřete marinádou. Současně na grilovacím tácku ogrilujte i osolenou a opepřenou papriku a lilek.
4
V misce vyšlehejte dresink z řeckého jogurtu, olivového oleje, 1 hrsti najemno nasekaného kopru, šťávy z půlky citronu, sušeného česneku, soli a pepře.
5
Ke konci grilování opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin.
6
Křidélka se zeleninou servírujte ozdobené kolečky citronu, zakapané dipem a posypané koprem. Podávejte s pitou a olivami.
1
V míse promíchejte olej, rozmělněný česnek, oregano, sladkou papriku, kardamom, muškátový květ, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křídla, kolečka cibule a promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
2
Třicet minut před grilováním nechte nasolený, na 0,5 cm silná kolečka pokrájený lilek pustit vodu. Papriky zbavené jádřince rozkrájejte na větší kusy a nechte stranou.
3
Na rozehřátém grilu pečte křidélka 10 minut, otočte a dalších 10 minut dopečte. Občas přetřete marinádou. Současně na grilovacím tácku ogrilujte i osolenou a opepřenou papriku a lilek.
4
V misce vyšlehejte dresink z řeckého jogurtu, olivového oleje, 1 hrsti najemno nasekaného kopru, šťávy z půlky citronu, sušeného česneku, soli a pepře.
5
Ke konci grilování opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin.
6
Křidélka se zeleninou servírujte ozdobené kolečky citronu, zakapané dipem a posypané koprem. Podávejte s pitou a olivami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.