×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Grilování ,

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou salsa verde

Co budu potřebovat

4 stroužky česneku
10 ančovičkových filetů
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
5 plátků jehněčí kýty s kostí
5 rozmarýnových snítek
skrojky citronu Nyní v akci
Na omáčku salsa verde:
2 lžíce kopru
2 lžíce estragonu
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžička kaparů nakládaných v soli
1/2 lžičky dijonské hořčice Nyní v akci
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Pokud jste opravdovými gurmány a zároveň rádi grilujete, vyzkoušejte na grilu jehněčí kýtu s omáčkou salsa verde.

1) Česnek, ančovičky a olivový olej umixujte do hladké pasty.
2) Do plátků masa udělejte grilovací jehlicí díru a tou prostrčte snítky rozmarýnu.
3) Pak do masa z obou stran vetřete ančovičkovou pastu, nechte chvíli odpočívat.
4) Poté zprudka ogrilujte 2 minuty z každé strany, a pak nechte zabalené v alobalu dojít na ohni.

Mezitím udělejte omáčku salsa verde:
5) Smíchejte v míse olej, ocet, hořčici, kapary, česnek a bylinky. Podávejte společně.

Tip do kuchyně

 

Dip udělejte den předem a v chladu nechte rozležet.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj