×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Gratinovaná dýně
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Gratinovaná dýně

Co budu potřebovat

1 menší dýně Hokkaido
4 velké brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky Nyní v akci
2 střední cibule na kolečka
250 ml smetany Nyní v akci
sůl
1 balení Nivy nebo Gorgonzoly Nyní v akci
muškátový oříšek

Jak na to?

Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte měkkou dužinu i se semínky. Nakrájejte ji na nejtenčí plátky, jaké se vám podaří.
V hrnečku přiveďte těsně k bodu varu smetanu s nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí 3 strouhnutí) a hned vypněte.
Vymažte zapékací mísu a vrstvěte postupně brambory, dýni, cibuli a sýr. Každou vrstvu jemně posolte. Pokračujte, dokud nevypotřebujete všechny suroviny. Nakonec vše zalejte smetanou. Dejte do trouby předehřáté na 200 °C asi na 30 minut, poté zmírněte na 170 °C a pečte ještě 35–45 minut, až jsou dýně i brambory měkké.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj