×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Granita z Aperolu
10 minut , Dezert , Nízká náročnost , Nápoje ,

Granita z Aperolu

Co budu potřebovat

750 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy Nyní v akci
250 ml Aperolu
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
200 g krupicového cukru Nyní v akci
máta na ozdobu

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Aperol, citronovou šťávu a cukr zahřívejte v hrnci těsně pod bod varu, až se cukr rozpustí.
Vychlaďte na pokojovou teplotu, přelijte do plastové uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku. Každou hodinu směs promíchejte velkou lžící, aby vznikly ledové krystaly. Proces opakujte tři až šestkrát. Teprve potom můžete granitu zavíčkovat a uskladnit v mrazáku delší dobu. Podávejte v kopečkách, ozdobené mátou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj