×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Gnocchi od Itala
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská ,

Gnocchi od Itala

Co budu potřebovat

200 g anglické slaniny AQ Nyní v akci
1 lžička sušeného oregana + čerstvé na
ozdobu
100 ml čerstvého mléka ABio Nyní v akci
200 ml smetany ke šlehání AQ
100 g 30% eidamu v celku AQ,
nastrouhaného
500g balení bramborových gnocchů
parmazán na posypání
sůl AQ

Jak na to?

1. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na gnocchi. Na pánvi s nepřilnavým povrchem vyškvařte slaninu. Po pár minutách k ní přidejte zhruba polovinu sušeného oregana, promíchejte a snižte plamen na minimum nebo pánev sejměte z ohně. Mléko slijte do rendlíku se smetanou a zahřívejte, po třech minutách vsypte sýr a nechte ho úplně rozpustit. Poté směs vlijte na pánev ke slanině a zahřívejte. Omáčka bude krásně houstnout. Přidejte zbývající sušené oregano.

2. Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a uvařte podle návodu na obalu. Pak noky sceďte, smíchejte se sýrovou omáčkou a ihned podávejte posypané parmazánem a ozdobené čerstvým oreganem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj