×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Glazura z pomerančové kůry a bourbonu
20 minut , Příloha , Nízká náročnost , Americká , Dipy a studené omáčky ,

Glazura z pomerančové kůry a bourbonu

Co budu potřebovat

180 ml pomerančové šťávy Nyní v akci
165 g tmavého třtinového cukru
60 ml bourbonu
1 lžíce pomerančové kůry
1 lžička polotučné hořčice Nyní v akci

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
Tip - Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj