×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Gigli s houbami a parmazánem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Gigli s houbami a parmazánem

Co budu potřebovat

400 g těstovin gigli se sušenými rajčaty AExc Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
50 g másla Nyní v akci
3 šalotky
200 g hříbků
400 g hnědých žampionů Nyní v akci
1 lžíce tymiánových lístků
240 ml smetany
60 ml kuřecího vývaru
hobliny parmazánu

Jak na to?

1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a udržujte teplé.
2. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem, vlijte olej, přidejte máslo, najemno nasekané šalotky a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájené houby a tymián a opékejte dalších 5–8 minut. Nakonec do pánve vlijte smetanu a vývar a vařte asi 5 minut, nebo dokud obsah pánve nezhoustne a houby nejsou měkké. Poté do pánve přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a podávejte ozdobené parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj