×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Frittata se špenátem
30 minut , Střední náročnost ,

Frittata se špenátem

Co budu potřebovat

500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje BASIC Nyní v akci
1 malá cibule, nakrájená na kolečka
sůl a čerstvě mletý pepř BASIC
6 velkých vajec BASIC
4 stroužky česneku, nasekané najemno
30 g strouhaného parmazánu
špetka drceného chilli

Jak na to?

Mřížku v troubě zasuňte do horní třetiny a předehřejte troubu na 200 °C.
Špenát nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kolečka cibule, přidejte špenát, nechte ho minutu zavadnout, osolte a opepřete.
Vejce prošlehejte s česnekem a parmazánem, osolte, opepřete a přidejte chilli.
Špenát s cibulí rovnoměrně rozprostřete v pánvi, zalijte vejci s parmazánem, stáhněte oheň a nechte vejce bez míchání zatuhnout. Po 5 minutách přesuňte pánev do trouby, aby vejce zatuhla i shora; potrvá to 7–9 minut. Vyjměte z trouby, rozkrájejte na klínky a podávejte.

Jednoduchým kouzlením v kuchyni přilákáte ke stolu celou rodinu, jen co ucítí vůni z trouby.

Pánev cuisinoxDíky unikátnímu nepřilnavému povrchu pánve CUISINOX se frittata nemůže připálit. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj