×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Frittata na anglický způsob
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Anglická , Pro gurmány , Zapékání ,

Frittata na anglický způsob

Co budu potřebovat

8 vajec AQ
50 g zakysané smetany
sůl, pepř
2 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
4 plátky slaniny AQ, na nudličky Nyní v akci
12 hříbků nebo žampionů AQ
4 menší nebo 2 vetší klobásky
6 vařených brambor Nyní v akci

Jak na to?

Už jste někdy zkoušeli frittatu? A co frittatu na anglický způsob?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Vejce vyklepnete do mísy, metlou je našlehejte, přidejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete.

3) Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem, přidejte olej a po chvíli i slaninu a houby a zhruba 10 minut opékejte.

4) Poté přidejte kolečka klobás a pokrájené brambory. Promíchejte a opékejte, aby brambory chytly barvu.

5) Následně celý obsah pánve přendejte do menšího máslem vymazaného pekáčku a zalijte vaječnou směsí.

6) Pečte asi 10 až 15 minut.

Tip do kuchyně

 

Doporučujeme si k frittatě připravit některý z lahodných dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj