×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Fricassé z křepelky
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Fricassé z křepelky

Co budu potřebovat

2 křepelky
5 růžiček květáku Nyní v akci
5 růžiček brokolice
2 malé mrkve
1 řapík celeru
2 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
3 šalotky, nasekané najemno
100 ml brandy
200 ml smetany ke šlehání
oříšek másla Nyní v akci
sůl a pepř

Jak na to?

Květák, mrkev a řapíkatý celer vhoďte na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vše vyjměte, vhoďte na minutu zvlášť brokolici. Zeleninu hned ponořte do studené vody, aby si zachovala čerstvou barvu. Křepelky naporcujte, osolte a opepřete. Rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm porce křepelek, pak přidejte šalotku, jakmile zesklovatí, sundejte pánev z plotny a vlijte brandy. Vraťte pánev na plotnu, nechte odpařit alkohol a přilijte trošku vody. Omáčku s křepelkami nechte na mírném plamenu vařit. Nakonec přilijte smetanu a vhoďte oříšek másla. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Přidejte zeleninu a krátce ji prohřejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj