×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Francouzský toust s jablky
30 minut , Snídaně , Střední náročnost , Francouzská ,

Francouzský toust s jablky

Co budu potřebovat

2 jablka Nyní v akci
2 lžíce másla Nyní v akci
2 lžíce tmavého cukru
½ lžičky skořice
60 ml vody Nyní v akci
2 vejce
60 ml mléka Nyní v akci
½ lžičky vanilkového extraktu
4 dlouhé šikmé plátky bagety Nyní v akci
máslo Nyní v akci
zakysaná smetana nebo šlehačka Nyní v akci

Jak na to?

Do kastrolu nebo do hlubší pánve vložím jablka, máslo, tmavý cukr, skořici a vodu, přivedu k varu a na malém plameni nechám táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Sundám prozatím z plotny.
V hlubokém talíři si rozšlehám vejce, mléko a vanilku. Plátky bagety do směsi postupně ponořím, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi nechám rozpustit máslo a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažím. Trvá to 3–4 minuty na každé straně. Opečené plátky bagety rozdělím na dva talíře, poliju je karamelem s jablky a dám si k nim zakysanou smetanu nebo šlehačku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj