×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Francouzský citronový koláč s rozmarýnem
90 minut , Střední náročnost , Pečení ,

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Co budu potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla, změklého Nyní v akci
70 g krupicového cukru Nyní v akci
2 žloutky
špetka soli
Na náplň
3 vejce + 3 žloutky
300 ml smetany Nyní v akci
180 g krupicového cukru Nyní v akci
nastrouhaná kůra z 1 citronu Nyní v akci
a šťáva ze 2 citronů Nyní v akci
špetka soli
2 lžíce jemně nasekaného
čerstvého rozmarýnu
+ snítky na ozdobu
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a špetky soli vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie či tenkého plastového sáčku a dejte ho na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte náplň. Vejce, žloutky, smetanu, cukr, šťávu ze 2 citronů i kůru z 1 citronu a špetku soli velmi dobře prošlehejte. Nakonec vmíchejte rozmarýn.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z chladničky, rozválejte ho a pokryjte jím dno formy – část vytáhněte na stěny. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do vyhřáté trouby na 10 minut. Pak je vyndejte z trouby, rovnoměrně potřete citronovou náplní a pečte dalších 30 minut. Upečený koláč nechte 30 minut chladnout. Pak pocukrujte a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj