×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Francouzské brambory
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Francouzská ,

Francouzské brambory

Co budu potřebovat

750 g–1 kg brambor Nyní v akci
máslo
150 g šunkového salámu BASIC Nyní v akci
1 cibule
3 vejce BASIC (2 vařená natvrdo)
1 kelímek smetany na vaření BASIC
150 g eidamu 45%
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř BASIC
kyselé okurky BASIC Nyní v akci

Jak na to?

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do máslem vymazaného pekáčku – prokládejte je nakrájeným salámem, cibulí, a 2 vejci uvařenými natvrdo, nakrájenými na kostičky. V misce rozkvedlejte zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a obě hořčice. Osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte brambory. Pečte při vyšší teplotě (asi 200 stupňů) dozlatova. Podávejte s kyselými okurkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj