×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory

Co budu potřebovat

1 lžíce a 1/4 lžičky sušeného droždí
21/4 lžičky cukru
21/4 lžičky olivového oleje Nyní v akci
415 g hladké mouky
sůl
120 g strouhané goudy
2 hrsti vlašských ořechů
pár snítek rozmarýnu
Na karamelizované brambory:
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
500 g sladkých brambor Nyní v akci
3 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička hrubé mořské soli
100 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Udělejte brambory: olej rozpalte v pánvi, vsypte brambory a 3 minuty je opékejte. Poté přidejte česnek, po další 1 minutě vsypte cukr a sůl a opékejte asi 5–7 minut, aby brambory zhnědly. Vlijte víno a nechte jej odpařit, občas promíchejte. Pak sejměte z ohně a nechte zchladnout. Z droždí, cukru a 300 ml teplé vody nechte 4–5 minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, mouku a sůl a asi 5 minut spojujte do těsta, pak hněťte méně energicky – po dalších 5 minutách byste měli získat krásné elastické těsto. Přendejte ho do olejem vymazané čisté mísy a nechte 20 minut kynout. Pak těsto rozdělte na 4 díly a každý rukama roztáhněte do placky. Přendejte je na plechy vyložené olejem vymazanými pečicími papíry. Okraje potřete olejem a nechte znovu 30 minut kynout. Pak těsto posypte solí, sýrem, ořechy, rozmarýnem a nakonec poklaďte kolečky brambor. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj