×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Fíkovo-ořechový chléb s tvarohem a pomeranči
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká ,

Fíkovo-ořechový chléb s tvarohem a pomeranči

Co budu potřebovat

400 ml horkého silného černého čaje
100 g sušených fíků
140 g rozinek sultánek Nyní v akci
50 g ovesných vloček
200 g celozrnné mouky Nyní v akci
1 prášek do pečiva
200 g mixu ořechů (mandle, lískové ořechy, pistácie)
3 lžíce slunečnicových semínek
25 g dýňových semínek + 1 lžíce na ozdobu
2 lžíce sezamových semínek
1 velké vejce
150 g tvarohu Nyní v akci
2 lžíce mléka Nyní v akci
trochu cukru (nemusí být)
3 pomeranče Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Čaj přelijte do mísy a přisypte fíky, sultánky a vločky. Dejte stranou nasáknout a zchladnout. Mezitím vyložte formu na terinu pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, mix ořechů a slunečnicová a dýňová semínka. Vejce vyklepněte k ovoci v čaji a pak suché ingredience vmíchejte k mokrým. Těsto přendejte do připravené formy. Ořechy a semínka na ozdobu na deset minut namočte ve vodě a pak jimi posypte vršek chleba. Přidejte sezamová semínka. Pečte 1 hodinu, pak přiklopte alobalem a 15 minut dopečte. Vyklopte z formy. Tvaroh našlehejte s mlékem a cukrem. Plátky chleba podávejte pomazané tvarohem, ozdobené plátkem pomeranče.
Tip - Do těsta na chleba se nedává žádný cukr, osladí ho fíky a rozinky a následně i ochucený tvaroh.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj