×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Fazolový salát s vejci
30 minut , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Fazolový salát s vejci

Co budu potřebovat

500 g brambor AQ, oloupaných, přepůlených Nyní v akci
sůl, pepř ES
150 g zelených fazolek AQ Nyní v akci
2 vejce
4 plátky slaniny AQ Nyní v akci
50 g černých oliv Nyní v akci
50 g čerstvého špenátu
1–2 housky, nakrájené na kostičky a opečené
Na dresink:
1 stroužek česneku, rozmělněný
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kaparu
2 řezy z ančoviček

Jak na to?

1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji, přidejte brambory a nechte 20 minut vařit. Na poslední 4 minuty přidejte rovněž fazolky. Pak společně sceďte. Vejce uvařte v malém rendlíku natvrdo, trvá to tedy zhruba 8 minut. Oloupejte je a po delší straně rozkrojte na půl. 2. Plátky slaniny osmažte nasucho 8 minut na rozpálené pánvi. Pak slaninu nalámejte na menší kousky. Všechny ingredience na dresink smíchejte v misce. Ve větší míse opatrně smíchejte brambory, fazolky, olivy, špenát, přidejte slaninu, přelijte dresinkem, navrch posaďte vejce a krutony z pečiva.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj