×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Farmářské fazole
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Farmářské fazole

Co budu potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 velká cibule, nakrájená najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g točeného salámu
půl lžičky pálivé papriky
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
2 plechovky nakládaných červených fazolí Nyní v akci
1 plechovka nakládaných rajčat
2 bobkové listy
2 větvičky rozmarýnu
pálivý kečup podle potřeby Nyní v akci
sůl a čerstvě namletý černý pepř
150 g čedaru
chleba k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Ve velké pánvi s vyšším dnem nebo širším kastrolu rozpalte olej a pak na něm tři až čtyři minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek, promíchejte a zhruba po minutě vsypte i točenák nakrájený na kostičky a zprudka opečte. Přidejte pálivou papriku i chilli papričku, zamíchejte a přisypte slité fazole a rajčata. Vhoďte bobkové listy, pár lístku rozmarýnu (zbytek nechte na ozdobu) a nechte deset minut prohřát. Chuť dotáhněte kečupem, osolte a opepřete. Podávejte zasypané čedarem, ozdobené rozmarýnem a s pořádným krajícem čerstvého chleba.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj