×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Falafelové burgery
45 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Falafelové burgery

Co budu potřebovat

200 g cizrny ABio, pres noc namočené
1 malá červená cibule
6 stroužků česneku
hrst petrželky, nasekané
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje AQ Nyní v akci
libanonský chléb AQ
200 g salsy AQ
salát Family mix AQ Nyní v akci

Jak na to?

Namočenou cizrnu uvařte doměkka, mělo by to trvat asi dvacet minut. Sceďte ji, nechte vychladnout a pak ji společně s nasekanou cibulí i česnekem, petrželkou, kořením, moukou a solí rozmixujte. Měli byste získat hladkou hmotu, do té přidejte vejce a dobře ho zapracujte. Rukama pak vytvarujte bochánky. Olej rozpalte na nepřilnavé pánvi a opečte na něm z obou stran burgery tak, aby zezlátly. Melo by to trvat tři minuty z každé strany. Rozpůlte a opečte placky libanonského chleba a naplňte je nejdříve salsou, pak salátem a nakonec teplými burgery.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj