×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Falafel
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Orientální ,

Falafel

Co budu potřebovat

Jogurtový dresink
4 lžíce hustého řeckého jogurtu
2 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
1–2 větší stroužky česneku, rozmělněné nožem
centimetrový kousek zázvoru, jemně nastrouhaný
hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno
400 g uvařené cizrny
2–3 jarní cibulky (i s natí)
šťáva i kůra z 1/2 citronu Nyní v akci
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli, sůl a pepř
2 lžíce hladké mouky
1 vejce slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
4–5 pita chlebů
1 salát, natrhaný na jednotlivé listy
1 červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
jogurtový dresink

Jak na to?

Všechny ingredience smíchejte a dejte na chvíli odpočinout do lednice.
Cizrnu na deset až dvanáct hodin namočte do vody. Poté ji slijte a zhruba hodinu povařte v nové vodě. Důkladně sceďte, nechte zchladnout a pak ji spolu s nasekanou jarní cibulkou, citronovou štávou i kurou, rozetřenými stroužky česneku, kmínem, koriandrem a chilli rozmixujte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs chvilku odpočinout. Přidejte mouku a vejce a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Ty osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pita chleby vždy rozřízněte, dovnitř dejte čerstvé listy salátu, kolečka červené cibule, dva tři falafely a přelijte jogurtovým dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj