×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňový nákyp
60 minut , Střední náročnost ,

Dýňový nákyp

Co budu potřebovat

750 g dýně Hokkaido, zbavené semínek
a nakrájené na kostky
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
80 ml mléka Nyní v akci
100 g strouhaného sýru Nyní v akci
¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si 4 vymazané zapékací formičky. Dýni dejte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte 15 minut doměkka. Slijte, nechte okapat a rozmixujte. V míse smíchejte žloutky, mléko, sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vmíchejte dýňové pyré. Z bílků ušlehejte sníh, vmíchejte ho do dýňové směsi, naplňte do formiček či zapékacích misek a pečte 30 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj