×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňový chleba s rozmarýnem
60 minut , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé ,

Dýňový chleba s rozmarýnem

Co budu potřebovat

500 g dýně, oloupané a nakrájené na kostky
250 g polohrubé mouky
2,5 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
40 g polenty
2 lžíce parmazánu, nastrouhaného
2 lžičky soli
250 ml mléka Nyní v akci
2 lžíce dýňových semínek
pesto k servírování

Jak na to?

Příprava 20 min. Pečení 45–50 min.

1. Dýni rozkrájím na kostičky a vařím ji ve vodě tak dlouho, až změkne, což zkusím jednoduše tak, že do ní píchnu vidličkou, obvykle to trvá kolem deseti minut. Sliju vodu a dýni dám do misky, ve které ji pořádně rozmačkám šťouchadlem na brambory na kaši.

2. Zapnu troubu a nechám ji předehřát na 180 °C a připravím si formu na chleba. Do velké mísy na těsto nasypu mouku prosátou s práškem
do pečiva, přidám rozmarýn, polentu, parmazán a sůl. Uprostřed směsi udělám hluboký důlek a do něj naliju mléko a rozmačkanou dýni. To
všechno pěkně promíchám.

3. Těsto naliju do formy. Na tuto dávku používám formu o rozměrech šest krát šest krát devatenáct centimetrů. Vymažu ji olivovým olejem nebo vyložím pečicím papírem.

4. Posypu dýňovými semínky a dám do trouby. Dýňový chleba se peče čtyřicet pět až padesát minut, dokud nebude mít zlatohnědou barvu, a když
na něj poklepu, zní dutě. Vyndám z trouby, nechám pět minut chladnout, pak ho vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout. Skvělý je
namazaný pestem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj