×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňovo-bramborové kari
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Dýňovo-bramborové kari

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 střední cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené najemno
2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 větší hrst nasekaných koriandrových lístků
400 g konzervovaných krájených rajčat Nyní v akci
1 lžička koření garam masala Nyní v akci
1 lžička chilli
sůl
1 bobkový list
100 ml vody Nyní v akci
1 lžička mangového prášku amčur (nemusí být)
300–350 g dýně Hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na kostky
1 větší brambora, oloupaná a nakrájená na kostky Nyní v akci
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, česnek, zázvor a polovinu koriandrových lístků. Opékejte, dokud cibulka nezezlátne.
Přidejte rajčata, garam masalu, chilli, bobkový list a amčur, dobře promíchejte. Vsypte dýni a bramboru a podlijte je 100 ml vody. Přiklopte a nechte na mírném plameni probublávat 25–30 minut, dokud směs nezměkne a voda se neodpaří.
Mezitím rozehřejte v menší pánvičce zbývající olivový olej a opékejte mletý kmín, dokud se nerozvoní, trvá to tak 2 minuty. Opečený kmín přidejte k dýňové směsi. Pokud vám je příliš suchá, přidejte trochu vody a promíchejte.
Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte buď jako přílohu, nebo jako hlavní chod, který doplníte rýží.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj