×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňové rizoto s kozím sýrem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Bezmasé , Vaření ,

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Co budu potřebovat

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej Nyní v akci
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio Nyní v akci
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru Nyní v akci
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.

Tip do kuchyně

 

Italské rizoto by se mělo po uvaření vždy celé zkonzumovat. Druhý den již nebývá dobré, proto vždy připravte jen tolik, kolik jste schopni sníst.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj