×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňové kari s cizrnou
20 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Vaření ,

Dýňové kari s cizrnou

Co budu potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
3 lžíce thajské žluté kari pasty
2 cibule, nasekané
3 stonky citronové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce hořčičných semínek
1 kg dýně, oloupané a pokrájené na kostky
250 ml zeleninového vývaru
400ml konzerva kokosového mléka
400 g cizrny , vařené
2 limetky
velká hrst mátových lístků
rýže k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Rozehřejte olej a opečte na něm kari pastu, cibuli, citronovou trávu, kardamom a hořčičná semínka; stačí 2–3 minuty. Přimíchejte dýni, nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a vařte asi 10 minut, aby dýně změkla.
Ochuťte šťávou z jedné limety, druhou nakrájejte na klínky a podávejte ji ke kari. Těsně před servírováním ozdobte nasekanými mátovými lístky, podávejte s vařenou rýží.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj