×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová polévka s praženými mandlemi
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Dýňová polévka s praženými mandlemi

Co budu potřebovat

700 g dýně Hokkaido
1–2 stroužky česneku
750 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany na vaření
Sůl
pepř
muškátový oříšek
4 lžíce mandlových lupínků Nyní v akci

Jak na to?

Omytou a semínek zbavenou dýni Hokkaido nakrájejte na malé kousky. Spolu s rozmělněnými stroužky česneku je dejte do hrnce a zalijte vývarem. Na mírném ohni vařte 30 minut, aby dýně změkla. Poté rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte smetanu, zahřejte a dochuťte solí, pepřem a lehce i muškátovým oříškem. Polévku ozdobte nasucho opraženými mandlovými plátky.
Tip - Polévku můžete ozdobit i křupavými plátky smažené slaniny.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj