×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Co budu potřebovat

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku, na plátky
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
půl lžičky mletého nového koření
1 kg dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky
300 g jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku Nyní v akci
1,5 l kuřecího vývaru ABio
sůl
8 plátků chleba Nyní v akci
1 lžíce dijonské hořčice
strouhaný sýr AQ Nyní v akci
tymián, čerstvý nebo sušený

Jak na to?

Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 24,90 cena před slevou: 34,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj