×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová polévka s chilli a smetanou
45 minut , Střední náročnost ,

Dýňová polévka s chilli a smetanou

Co budu potřebovat

1 kg máslové nebo muškátové dýně,
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
20 g másla
2 cibule, na tenká kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný
2 chilli papričky, nasekané, bez semínek
850 ml horkého zeleninového vývaru
4 lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj