×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová laksa z Malajsie
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká ,

Dýňová laksa z Malajsie

Co budu potřebovat

1 máslová dýně, asi 1 kg,
rozpůlená
1 sušená chilli paprička
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej Nyní v akci
2 čerstvé červené chilli
papričky + 1 na kolečka
k podávání
3 stroužky česneku
kousek zázvoru velký
jako palec
1 velký svazek čerstvého
koriandru
2 limety
2 lžíce rybí omáčky
800 ml kokosového mléka
300 ml kuřecího vývaru
200 g rýžových nudlí
řeřicha na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na osminy a rozložte je na plech. Posypte ji sušenou chilli papričkou podrcenou s trochou soli, pokapejte olejem a pečte 40 minut.
V mixéru nasekejte 2 čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor a stonky koriandru. Přidejte 2 lžíce oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z limet, rybí omáčku a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci či woku rozpalte 2 lžíce oleje a krátce osmahněte pastu z mixéru. Přidejte kokosové mléko a vývar. Zmírněte oheň a povařte asi 15 minut. Ochutnejte a dolaďte. Vhoďte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle 1–2 minuty).
Polévku a pečenou dýni rozdělte do misek, ozdobte papričkou a řeřichou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj