×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dvoupatrová pavlova
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká ,

Dvoupatrová pavlova

Co budu potřebovat

6 velkých bílků
150 g světlého cukru muscovado Nyní v akci
150 g krupicového cukru
3 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
3 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vanilkového extraktu
pár kapek malinové potravinářské barvy
4 kelímky smetany ke šlehání
600–700 g malin a borůvek

Jak na to?

1. Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha. Nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
2. Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř
a menší jako dezertní. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
3. Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj