×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dvojbarevná papriková polévka
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Dvojbarevná papriková polévka

Co budu potřebovat

4 červené papriky
4 žluté papriky Nyní v akci
2 řapíky celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého tymiánu
1–2 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
Na ozdobení:
2 lžíce zakysané smetany Nyní v akci
1 lžíce pažitky
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Papriky dejte do dvou hrnců, aby se barvy nesmíchaly. Do obou rozdělte kousky celeru, cibuli, česnek a tymián, pak do každého hrnce nalijte půl litru vývaru a do každého dejte po 1 bobkovém listu. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 15–20 minut probublávat, aby zelenina změkla. Poté vyjměte bobkové listy, polévky rozmixujte, případně nařeďte vývarem a podle chuti osolte a opepřete. Obě polévky si nalévejte do malých rendlíků, do každého talíře nalijte nejprve jednu, doprostřed pak druhou, aby se barvy ani v talíři nesmíchaly. Ozdobte zakysanou smetanou a pažitkou. Přidat můžete i mletý pepř.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj