×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dušená krkovička
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Dušení ,

Dušená krkovička

Co budu potřebovat

1,2 kg krkovičky, na velké kousky
slunečnicový olej Nyní v akci
100 g klobásky chorizo, na plátky
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
100 g zelených oliv, okapaných Nyní v akci
2 lžičky pálivé papriky
2 lžíce balzamikového octa
90 g passaty
1 lžíce tmavého cukru
2 bobkové listy
1 lžíce oregana
2 × 400g plechovka rajčat
250 ml hovězího vývaru
sůl, pepř
2 větvičky rajčat, lehce ogrilovaných Nyní v akci
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj