×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dunajské vlny
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Dunajské vlny

Co budu potřebovat

300g másla Nyní v akci
250g moučkového cukru
7 vajec
450 g hladké mouky + trochu hrubé
1 prášek do pečiva
mléko Nyní v akci
2 lžíce holandského kakaa Nyní v akci
1 višňový nebo třešňový kompot
1–2 čokoládové polevy Nyní v akci
Na krém:
200 g másla Nyní v akci
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polotučného tvarohu

Jak na to?

Máslo utřete s cukrem do světlé a na­dýchané pěny. Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka. Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem. Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými viš-němi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut. Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním všech potřeb­ných ingrediencí. Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunaj­ské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj