×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Duhový vanilkový dort
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Pečení ,

Duhový vanilkový dort

Co budu potřebovat

hrubá mouka na vysypání a máslo
na vymazání formy
Na korpus
100 g másla, změklého
350 g cukru Nyní v akci
250 ml mléka Nyní v akci
½ lžičky vanilkového extraktu
260 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
špetka soli
bílky ze 2 velkých vajec
100 g cukrového zdobení + na posypání
Na vanilkový máslový krém
4 bílky z velkých vajec
200 g cukru Nyní v akci
250 g másla, změklého
1 lžička vanilkového extraktu
3 potravinářské barvy

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 175°C. Vymažu máslem a moukou vysypu dvě dortové formy o průměru 15 cm.
Máslo a cukr třu do pěny, trvá to asi 5 minut. Přidám mléko a vanilkový extrakt a třu dál dohladka. Odložím si stranou.
V misce smíchám mouku, prášek do pečiva a sůl a vsypu do máslové směsi. Přidám bílky a míchám dohladka. Nakonec vmíchám cukrové zdobení. Směs rovnoměrně rozdělím do dvou forem a peču asi 30–35 minut. Nechám vychladnout.
Připravím si vanilkový máslový krém. Do misky nad vodní lázeň dám bílky a cukr a šlehám. Směs by měla mít zhruba 65°C. Když je cukr rozpuštěný a směs je horká, mám hotovo. Sundám z vodní lázně a šlehám dál, dokud nemám bílou, hladkou polevu. Když se miska ochladí na dotek, začnu pomalu po kouskách přidávat máslo. Přidám vanilkový extrakt a šlehám úplně dohladka.
Každý korpus rozkrojím na tři pláty. Na dortový podnos položím první plát, pomažu ho vrstvičkou krému, na něj položím další a tak pokračuji se všemi díly. Pak tenkou vrstvou krému pomažu celý dort. Zbylý krém rozdělím do tří misek, obarvím potravinářskou barvou a po zhruba třetinách jimi pomažu celý dort, začnu odspodu. Dort posypu cukrovým zdobením.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj