×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Drůbková polévka
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Drůbková polévka

Co budu potřebovat

husí krky, žaludky, srdíčka, jatýrka
cca 1 litr vody Nyní v akci
cca 1 dcl smetany Nyní v akci
polévkové nudle
máslo na jíšku
hladká mouka na jíšku
1 mrkev
1/2 cibule
řapíkatý celer
květák
petrželová nať
1 stroužek česneku
muškátový květ
černý pepř celý
nové koření
sůl

Jak na to?

Drůbky zalijeme vodou, osolíme a necháme zavařit. Jakmile vystoupí pěna, sebereme ji do misky a polévku okořeníme celým černým pepřem a novým kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek zbavený klíčku.
Necháme hodinu povařit. Potom vyndáme stranou maso a zeleninu a vývar přecedíme.
V dalším kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku, kterou zalijeme hotovým vývarem. Přidáme kousek květáku a špetku muškátového květu. Necháme chvíli povařit a na závěr přilijeme smetanu.
Mezitím si v novém hrnci uvaříme nudle do polévky.
Do teriny naházíme nakrájenou zeleninu a maso, zalijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndáme stranou do talíře, také posypeme petrželkou a podáváme spolu s polévkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj