×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dršťková polévka z hlívy ústřičné
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Vaření ,

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Co budu potřebovat

3 lžíce sádla
2 větší cibule, nakrájené nadrobno
500 g hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky
lístky ze 3 snítek tymiánu
3 lžičky sladké mleté papriky
1 chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj