×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dršťková polévka
30 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Dršťková polévka

Co budu potřebovat

2 lžíce sádla
2 cibule, pokrájené najemno
50 g sladké mleté papriky
10 g mletého kmínu
100 g hladké mouky
2 litry hovězího vývaru (případně vody)
sůl, pepř
10 g majoránky
2 stroužky česneku
1 kg hovězích drštěk, předvařených
čerstvé housky k podávání

Jak na to?

V širším hrnci rozpusťte sádlo a pak na něm dohněda opečte cibuli. Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte, opečte a přidejte hladkou mouku a opékejte do jíšky. Tu zalijte vývarem nebo vodou a čtvrt hodiny provařte dohladka. Polévku ochuťte solí, pepřem, majoránkou
a najemno utřeným česnekem. Přidejte pokrájené předvařené dršťky a provářejte asi deset minut. Hotovou polévku podávejte s čerstvou houskou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj