×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dort z čokoládové pěny
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Dort z čokoládové pěny

Co budu potřebovat

5 vajec
155 g krupicového cukru Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
50 g hladké mouky
2,5 lžíce holandského kakaa Nyní v akci
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
150 g tmavé 70% čokolády Nyní v akci
50 g másla Nyní v akci
Na pěnu:
2 vejce, bílky a žloutky odděleně
60 g moučkového cukru
100 g 70% čokolády Nyní v akci
2 lžíce brandy
300 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte 2 plechy (asi 22 x 33 cm) a vyložte je pečicím papírem.
2. Vejce, cukr a extrakt našlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Zhruba ve třech krocích postupně přisypávejte moučnou směs k vajíčkové, abyste získali hladké těsto. To rozdělte na připravené plechy a pečte 15 minut. Nechte zchladnout. Překlopte na pracovní plochu a odtrhněte papír.
3. Mezitím udělejte pěnu. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé pěny. Tu pak vmíchejte k rozpuštěné čokoládě. Přidejte brandy. Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky.
4. Formu na terinu (asi 7,5 cm hlubokou, 17 cm dlouhou a 8,5 cm širokou) vymažte máslem a vyložte potravinářskou fólií. Z jednoho upečeného korpusu vyříznete pláty, kterými vyložíte dno a boky formy, z druhého dva obdélníky o rozměrech asi 17 x 8,5 cm. Do vyložené formy nalijte polovinu pěny, navrch dejte jeden vyříznutý obdélník, na něj nalijte zbytek pěny, přiklopte druhým obdélníkem, zabalte do fólie a dejte přes noc chladit. Čokoládu a máslo zahřejte v rendlíku a promíchejte dohladka. Polevou přelijte vyklopený dort.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj