×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dort s malinami a pomerančovým krémem
60 minut , Střední náročnost , Pečení ,

Dort s malinami a pomerančovým krémem

Co budu potřebovat

300 g másla, nakrájeného na kostičky Nyní v akci
+ na formu
150 g bílé čokolády, nalámané
6 velkých vajec
300 g krupicového cukru Nyní v akci
300 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
250 g malin, čerstvých nebo mražených
Na krém
1 sáček vanilkového cukru
kůra z 1 menšího pomeranče, strouhaná Nyní v akci
4 bílky z velkých vajec
špetka soli
150 g krupicového cukru Nyní v akci
330 g másla, nakrájeného na kostky, Nyní v akci
změklého
Na ozdobu
jedlé květy
čerstvé maliny nebo jiné drobné ovoce
100 g hoblinek z bílé čokolády

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem a vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 18 cm.
Máslo a čokoládu dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat hladiny. Míchejte, až se čokoláda úplně rozpustí, pak ji nechte 1–2 minuty chladnout.
Mezitím prošlehejte vejce s cukrem do hladkého krému. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, mouku, kypřicí prášek a nakonec maliny. Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut do světle zlaté barvy, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Korpusy nechte chladnout chvíli ve formě, pak je přesuňte na mřížku.
Mezitím připravte krém. Smíchejte vanilkový cukr s pomerančovou kůrou. Prsty propracujte, aby se vůně a barva kůry dostala do krystalků cukru. Potom ušlehejte bílky se špetkou soli do polotuha v ohnivzdorné misce, do které postupně přidávejte krupicový cukr. Ve chvíli, kdy je sníh tuhý, postavte misku na hrnec s vařící vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Šlehejte několik minut, až se sníh důkladně prohřeje. Odstavte ho z ohně a po malých lžičkách do něj zašlehejte směs vanilkového cukru s pomerančovou kůrou. Pokračujte v jemném šlehání, dokud sníh nevychladne. Je důležité, aby vyšlehaná směs měla pokojovou teplotu, jinak by se po přidání másla mohla srazit. Nyní postupně, po kostičce zašlehávejte máslo.
Třetinou krému potřete jeden korpus, přiložte na něj druhý korpus a stejným způsobem sestavte zbytek dortu. Potřete ho zbylým krémem, ozdobte jedlými květy, malinami a čokoládovými hoblinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj