1
Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.
2
Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.
3
Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
4
Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.
5
Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.
1
Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.
2
Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.
3
Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
4
Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.
5
Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.