×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Italská , Zmrzlina , Mražení a zachlazování ,

Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou

Co budu potřebovat

6 kopečků vanilkové zmrzliny
240 ml čerstvě uvařeného espresa
kávový likér
Na sušenky:
190 g hladké mouky
¾ lžičky kypřicího prášku do pečiva
100 g krupicového cukru
2 vejce
½ pomeranče Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
75 g pistácií

Jak na to?

Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.

Nejprve upečte sušenky:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
3) Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
4) Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
5) Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
6) Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.

A jdeme do finále:
7) Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.

Tip do kuchyně

 

Zmrzlinu můžete ještě zasypat hoblinkami čokolády.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj