Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem
Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Recepty na každý den
Příloha

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 2 plž
  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí čerstvé 1/2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mléko 210 ml
  • Jogurt bílý 3 plž
  • Sádlo 3 plž
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Kmín celý
  • Žampiony hnědé 150 g
  • Pesto
  • Sůl 1 člž
  • Kozí sýr přírodní 100 g
  • Ementál bloček 100 g
  • Máslo 2 plž
  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí čerstvé 1/2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mléko 210 ml
  • Jogurt bílý 3 plž
  • Sádlo 3 plž
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Kmín celý
  • Žampiony hnědé 150 g
  • Pesto
  • Sůl 1 člž
  • Kozí sýr přírodní 100 g
  • Ementál bloček 100 g

Příprava

1
Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?
2
NEJPRVE ZADĚLEJTE TĚSTO:
3
Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
4
Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
5
Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
6
Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
7
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.
8
A PEČEME:
9
Zahřejte troubu na 180 °C.
10
Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
11
Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
12
Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.
1
Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?
2
NEJPRVE ZADĚLEJTE TĚSTO:
3
Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
4
Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
5
Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
6
Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
7
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.
8
A PEČEME:
9
Zahřejte troubu na 180 °C.
10
Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
11
Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
12
Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.