×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí rajčatová omáčka
20 minut , Příloha , Střední náročnost , Česká , Omáčky a zálivky ,

Domácí rajčatová omáčka

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
1–2 stroužky česneku
2x 400g plechovka krájených rajčat s česnekem a bazalkou
2 lžíce rajčatového pyré
100 ml červeného vína (nemusí být)
1 lžíce cukru Nyní v akci
bazalkové listy
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte, přidejte česnek a opékejte, aby krásně zavoněl, přidejte konzervovaná rajčata, pyré a víno. Promíchejte, oslaďte a nechte probublávat, aby obsah zhoustl a teku­tina se značně zredukovala. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku a omáč­ku podle chuti osolte a opepřete.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj